(Tirreno) Kansje Breschel komt er niet

12 Mar 16:12

Matti Breschel kan net niet aanhaken voor sprint. Raboploeg nog met vier man.

De Raboploeg in de Tirreno bestaat na de voorlaatste etappe uit nog slechts vier renners. Juanma Garate (nekklachten) stond niet meer aan het vertrek. Lars Boom en Paul Martens stapten onderweg uit de koers. Boom had zondag al last van een achillespees en staakte maandag na vijf kilometer uit voorzorg de strijd. Het overgebleven viertal handhaafde zich in de lastige rit tot de finale vooraan in de hoop Matti Breschel (foto) te kunnen lanceren voor een sprint, maar tot die kans kwam het niet omdat de klassementsrenners het gaspedaal fors intrapten. Breschel kwam nog redelijk kort achter de toppers binnen. Joaquin Rodriguez won de rit. Christopher Horner behield de leiding.

Lars Boom stapte met tegenzin in de volgwagen, want dinsdag staat er een korte tijdrit op het programma, de specialiteit van de Brabander. Ook ploegleider Frans Maassen baalde, maar hij vond het ook verstandig. “Er komt een belangrijke maand aan. Het was verstandig om niet verder te gaan. Lars had zondag al wat last, maar wilde het vooral met het oog op de tijdrit toch proberen, maar al na vijf kilometer voelde hij dat het beter was niet aan te dringen.” Boom maakt ook deel uit van de selectie voor Milaan-Sanremo van aanstaande zaterdag. Zowel renner als ploegleider denkt, dat het voor die dag wel goed komt met de achillespees.

Bij de Raboploeg hoopten ze voor de laatste twee dagen op twee kansjes. Maandag voor Breschel en dinsdag voor Boom. De kans voor Boom ging maandagmiddag vroeg al in rook op. Die voor Breschel bleef nog even in leven, want ondanks het wegvallen van drie man marcheerde het in de rit nog vrij redelijk. Tot in de finale de toppers met elkaar in de slag gingen. “Het was een mooie aankomst voor een test én een duel Breschel-Freire. Matti is ook goed in orde, maar toch nog niet goed genoeg om de klassementsrenners op dit parcours te volgen. Als je de top tien ziet, dat zijn zowat allemaal klimmers. Ja Sagan zit er ook bij, maar wat is dat nou voor renner? Een sprinter of een klimmer? Die kan alles.”

  • views 79
  • comments 0

Leave a comment

Login is required to leave a comment.

Loading...

Error

Oh noes! An error occured...

Error message

Login of Registreren

RaboSport Cycling ondersteunt meerdere inlogmethodes, kies er één van: