(Tirreno) Rabobank niet in voorhoede op Muur van Chieti

10 Mar 17:06

Renners testen zich voor Milaan - San Remo

De vierde etappe van de Tirreno Adriatico leek op papier een rit voor de klassementsrijders. Dat was het ongetwijfeld ook geweest als de organisatie zich niet genoodzaakt zag de beklimming van de Passo Lanciano te schrappen. Nu waren het de krachtpatsers die zich konden uitleven op de Muur van Chieti. Peter Sagan (Liquigas) was de snelste man van een groep van vijf die zich bergop van de rest van het peloton had weten af te scheiden. Steven Kruijswijk (foto) was de eerste renner van Rabobank die in Chieti, op een dikke halve minuut, over de finishlijn bolde.

Het schrappen van de Passo Lanciano was een kleine tegenvaller voor het Rabobankteam. “Vooral voor Steven Kruijswijk was het fijner geweest als die beklimming er wel in had gezeten, maar voor de veilihied van de renners is het zo beter natuurlijk. Voor zover ik weet, blijft het parcours zondag ongewijzigd en dan kan hij zichzelf alsnog uitleven. Die langere klimmen liggen hem ook wat beter”, vertelt ploegleider Frans Maassen. De ploeg greep de rit nu aan als test voor Milaan-San Remo die volgende week op het programma staat. “Lars Boom, Matti Breschel en Paul Martens konden in de laatste beklimming hun serieus testen. Natuurlijk kan het altijd beter, maar ik ben niet ontevreden.”

Ook in de 252 kilometer lange etappe van Amelia naar Chieti was weer een kopgroepje tevergeefs op jacht naar de overwinning. Het zevental Kevin Hulsmans (Farnese Vini), Pavel Brutt (Katusha), Lloyd Mondory (AG2R), Pablo Urtasun Perez (Euskadi), Manuele Boaro (Saxo Bank) en Stefano Pirazzi en Angelo Pagani (beiden Colnago) ontsnapte vroeg in de wedstrijd en bouwde een voorsprong op van bijna tien minuten. Brutt hield het vooraan het langst vol, maar ook hij moest uiteindelijk capituleren. In de laatste beklimming naar Chieti reed vijf man, Sagan, Kreuziger (Astana), Vincenzo Nibali (Liquigas) , Danilo Di Luca (Aqua & Sapone) en Chris Horner (Radioshack), weg uit het peloton. Nibali leek naar de overwinning te fietsen, maar ploeggenoot Sagan reed het gaatje naar hem dicht en trok zo de overwinning naar zich toe.

  • views 87
  • comments 0

Leave a comment

Login is required to leave a comment.

Loading...

Error

Oh noes! An error occured...

Error message

Login of Registreren

RaboSport Cycling ondersteunt meerdere inlogmethodes, kies er één van: