(Murcia) Goede tijdrit Robert Gesink

4 Mar 14:01

Met Gesink (6) en Clement (10) twee Raborenners in top tien tijdrit.

Raborenner Robert Gesink (foto) liet in de tijdrit van de Ronde van Murcia zien goed op de weg terug te zijn. Na in de bergetappe een dag eerder zevende te zijn geworden, legde hij in de rit tegen de klok beslag op de zesde plaats. Met Stef Clement op de tiende plek eindigden er uiteindelijk twee Raborenners in de top tien. De dagwinst was voor Alexander Serov, de ronde werd door Nairo Quintana gewonnen. Omdat Jonathan Castroviejo in de tijdrit sneller was dan Gesink en Gesink uiteindelijk niet genoeg terugpakte op de mannen die zaterdag voor hem finisthen, eindigde hij in het eindklassement op de achtste plaats.

Ook ploegleider Jan Boven zag deze uitslag van Robert Gesink als een bevestiging dat hij op de goede weg zit. "Hier mogen we zeker tevreden mee zijn," stelde Boven. "Deze twee dagen bevestigen dat hij sterk bezig is. Op de klim gisteren reed hij al goed en deze tijdrit legde hij ook prima af." Met Stef Clement eindigde er nog een Raborenner in de top tien. "Ook Stef reed een degelijke tijdrit," complimenteerde Boven zijn renner. "En Jos van Emden en Wilco Kelderman zaten daar niet heel ver achter. De ploeg heeft het dus best prima gedaan. Het was een tijdrit op de macht, daar zag je nog wel dat een jonkie als Wilco nog wat in kan groeien."

Dubbel gevoel

Het was ook een prima tijdrit voor Rick Flens geweest, stelde Jan Boven, dus was zijn val van zaterdag extra zuur. "Hij had hier goed uit de voeten gekund, maar het is nu eenmaal zo." Over Flens' toestand liet Boven het volgende weten: "Rick heeft nog veel pijn. Hij zit onder de schaafwonden. Hij heeft veel last van zijn schouder, daar hebben we nog wat onduidelijkheid over. Maar door de zwellingen kunnen de doktoren er niet veel over zeggen. Als hij terug is, gaat hij daarmee even langs het ziekenhuis om daar duidelijkheid over te krijgen."

Over de ronde in zijn geheel heeft Jan Boven een dubbel gevoel. "Je gaat hier natuurlijk heen om een topprestatie te leveren. We hebben ook niet voor niets de finale van zaterdag verkend - dat doe je niet als je geen ambitie hebt. Met Robert ging het ook erg goed. Maar de val van Wilco was wel een serieuze aderlating. Anders hadden we twee man in de top gehad en dat geeft zo'n wedstrijd toch een ander gezicht. Maar desondanks ga ik wel met een goed gevoel weg, want ik heb ook goede dingen gezien. Robert dus, maar ook bijvoorbeeld het werk van Tom Leezer en de tijdrit van Jos vandaag. Al met al zie ik wel dat er weer stappen voorwaarts gezet zijn. Alleen zie je dat natuurlijk het liefst meer in de uitslag weerspiegeld worden."

  • views 69
  • comments 0

Leave a comment

Login is required to leave a comment.

Loading...

Error

Oh noes! An error occured...

Error message

Login of Registreren

RaboSport Cycling ondersteunt meerdere inlogmethodes, kies er één van: